Parlem de llibres, documents i pel·lícules ferroviàries 1 – Edu Martínez

Parlem de llibres, documents i pel·lícules ferroviàries 1 – Edu Martínez
És complicat escollir només dos llibres de temàtica ferroviària, però al final m’he decidit per aquests dos: “Historia de los Poblados Ferroviarios en España”. Editat per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles arran d’un gran estudi que van realitzar Domingo Cuéllar, Miguel Jiménez i Francisco Polo. Un llibre que em van regalar al 2009 i que va despertar dins meu la passió pels immobles ferroviaris, tot un apassionant món.

L’altre llibre que us presento és: “Canfranc, el mito”. Un magnífic llibre de més de 300 pàgines dedicat a com es va crear aquest enclavament ferroviari. Moltes il·lustracions. El tinc des de gener del 2006.

Ara documents, encara la tria ha estat més difícil. El primer que us presento és el “Libro de averías en las instalaciones de seguridad y comunicaciones” de l’estació de RENFE de Castellbell i el Vilar-Monistrol. Aquest em fa molta il·lusió tenir-lo perquè alguns “partes d’avería” estan signats pel meu pare.


I l’altre document és el “Reglamento de señales de RENFE” de juny de 1949. Un dels primers documents publicats per la Renfe que es va crear a l’any 1941. Els dibuixos del seu interio són impressionants!

I ja per finalitzar us deixo una de les pel·lícules que més m’agraden de temàtica Ferroviària i Patrimonial. “El Último Tren”.I ara si. Hem arribat al final de trajecte de la meva exposició. Espero que us hagin agradat les meves propostes.


Edu Martínez.
4-MAIG-2020.

Deixa un Comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.