Centres Educatius i Casals

Des l’any 1.996, el Ferrocarril de Vallparadís un dia a la setmana del curs escolar, de maig a juny, posa a disposició del servei d’educació de l’Ajuntament de Terrassa, les seves instal·lacions perqué els alumnes de les escoles puguin conèixer de ben a prop el ferrocarril en miniatura.
Aquestes instal·lacions han estat visitades per més de 2.500 alumnes cada any, això vol dir que l’eslògan “Pugem al Ferrocarril de Vallparadís” és totalment positiu.
El viatge en tren, quan la disponibilitat de personal ens ho permet, es complementa amb unes explicacions didàctiques que s’imparteixen d´acord a l´edat dels alumnes. Els més petits poden veure com les nostres locomotores es mouen mitjançant la seva energia. Als més grans, se’ls dóna a conèixer les diferents fonts d´energia que poden fer moure les locomotores del tren, com són l’electricitat, les bateries, el combustible i el carbó mineral. Els nens poden veure molt de prop les locomotores elèctriques, tèrmiques i les de vapor i se’ls explica el seu funcionament, així com l’ús de la placa giratòria. Totes les nostres locomotores són una rèplica de les seves avantpassades, les mateixes però més petites.

Escoles de Terrassa

El Club Ferroviari de Terrassa a través del Ferrocarril de Vallparadís col·labora amb els Serveis Educatius de l’Ajuntament de Terrassa oferint un servei per a les escoles de Terrassa en el que des de després de Setmana Santa i fins a final de curs els dimecres al matí els dediquem als infants en edat escolar.

D’acord amb les peticions rebudes es distribueixen els horaris de l’activitat en les dates disponibles.

Aquest servei és gestionat des dels Serveis Educatius i la manera d’inscriure-s’hi és a través de la pàgina seguent (atenció! enllaç no disponible del 15 de juny al 15 de setembre):

Educació de l’Ajuntament de Terrassa:

educacio@terrassa.cat    telèfon: 937 803 511

Club Ferroviari de Terrassa:

cftactivitats@terrassatrens.cat    telèfon: 629 330 591

Centres altres poblacions

Per a centres educatius de fora de Terrassa, oferim també la possibilitat de poder viatjar en el Ferrocarril de Vallparadís. Cal contactar directament amb el Club Ferroviari de Terrassa.

Hi ha un doble camí per poder visitar el tren: Si la data triada és un dimecres entre Setmana Santa i final de curs, ens ho feu saber i estudiaríem la possibilitat d’inserir la vostra escola en el llistat que ens hagi facilitat els Serveis Educatius de l’Ajuntament de Terrassa. En aquest cas el preu i les condicions són les mateixes que per a les escoles de Terrassa.

En el cas de no poder fer l’activitat en el període i dates establerts amb els Serveis Educatius, hi hauria encara la possibilitat d’obrir el circuit per a un grup determinat. En aquest cas tenim establert que el cost d’obrir el circuit és de 75 €, a no ser que el grup que ens visita superi els 50 infants, que en aquest cas s’aplica la tarifa general d’1,5 € per viatger.

Club Ferroviari de Terrassa:

cftactivitats@terrassatrens.cat    telèfon: 629 330 591

Casals i grups particulars

Per casals d’estiu o hivern i altres grups oferim també la possibilitat de poder viatjar en el Ferrocarril de Vallparadís. Cal contactar directament amb el Club Ferroviari de Terrassa.

En aquest cas tenim establert que el cost d’obrir el circuit és de 75 €, a no ser que el grup que ens visita superi els 50 participants, que en aquest cas s’aplica la tarifa general d’1,5 € per viatger.

El Club Ferroviari de Terrassa és una associació sense ànim de lucre i els serveis que presten el personal que el serveix és estrictament de voluntariat, sense cap ànim de recompensa. Les aportacions que es fan són per tal de mantenir les locomotores i totes les instal·lacions.

Club Ferroviari de Terrassa:

cftactivitats@terrassatrens.cat    telèfon: 629 330 591