Introducció a la gestió de la circulació i cantonaments amb elements informàtics estàndard de baix cost -Activitat Engitren 24-10-2019

Introducció a la gestió de la circulació i cantonaments amb elements informàtics estàndard de baix cost

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren

Es pretén introduir als assistents en la tecnologia dels micro processadors del tipus Arduino en la gestió de les circulacions en una maqueta, a partir de zero elements convencionals, veient com és possible construir els elements bàsics de control a partir de components estàndard o mòduls, comprats a la Xina a través de eBay o d’altres plataformes.

A partir de la experiència obtinguda de quasi tres anys en aquest projecte, es farà un petit resum de la trajectòria seguida, amb els errors comesos i la seva correcció fins a arribar a l’estat de desenvolupament actual, al que li manquen encara problemes per resoldre, però que ha provat que els productes comercials a l’ús poden ser substituïts avantatjosament per sistemes basats en Arduino a un cost que no arriba ni a la desena part, sense perdre pel camí cap funcionalitat.

Descripció: 

Es farà una introducció als sistemes mixtos comercials i en base Arduino, per veure com és possible adaptar qualsevol configuració preexistent a aquesta tecnologia i les possibilitats de connexió a ordinadors tipus PC o a micro ordinadors com Raspbery Pi sense necessitat de elements de transposició com son el LIUSB de Lenz en el cas de xarxes Expresnet o altres de mercat.

Finalment es mostrarà les capacitats dels programaris de software lliure com el JMRI o RocRail per tal de gestionar una maqueta amb components de tecnologia Arduino o mixtes.

Per tal de veure les diferents possibilitats de comunicar informació a aquests programaris, s’analitzaran les possibilitats d’utilitzar sistemes comercials o en base Arduino, de retroalimentació com el s88 o fer-ho directament des de Arduino, amb l’avantatge de la simplificació de cablejat i disminució de cost que això comporta.

La xerrada anirà a càrrec de Josep Maria Rovira i Ragué, Enginyer Industrial

Dates: Dijous, 24 d’octubre de 2019

Horari: A les 18.30 hores a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.


Inscripcions col·legiats/associats      Inscripció general


Places limitades. Pot fer la reserva utilitzant la inscripció online o trucant per telèfon a la Demarcació/Delegació on es realitza l’acte/jornada.

Més informació sobre ENGITREN:
Subcomissió d’Enginyers Industrials de Catalunya:

Deixa un Comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.